dimarts, 24 de setembre del 2013

Guardem les nostres webs d'interès

A la classe de GTIC del 23 de setembre de 2013 vam estar parlant sobre la importància de tenir tota la informació que trobem per Internet agrupada i organitzada. 
Des de que vam utilitzar Internet per primer cop fins ara hem anat visitant milers de pàgines webs, fins i tot hi ha que les visitem varies vegades en un mateix dia. Per aquest motiu considero que és de gran utilitat tenir un ràpid i ordenat accés a totes aquestes webs que ens interessen.
A classe el professor ens va ensenyar dues eines que ens permeten fer-ho.
De forma individual ho podem fer a través de bookmarks del Google Chrome. És un servei totalment gratuit que et permet guardar les teves webs d'interes perquè les pugis tenir a l'avast en qualsevol moment.
Una web que també permet fer-ho, és diu Netvibes. És un servei web que actua com un escriptori virtual personalitzat. Permet molt ràpidament la configuració d'una pàgina d'inici que conté els meus espais preferits, notes de text, informació meteorològica, tasques per fer...
Per poder comprovar els beneficis que aporta aquesta web, he creat un compte a Netvibes i he col·locat les meves pàgines d'interès. Per inserir una web a Netvibes primer has de buscar el seu canal RSS. És un format de canals XML utilitzat per publicar continguts actualitzats.

                                                                 Símbol de RSS
                Imatge extreta de http://www.genisroca.com/2007/11/17/rss-y-la-sindicacion-de-contenidos-introduccion-para-no-iniciados/

Per seguir investigant el funcionament d'aquest servei web també, he canviat la localització de la informació meteorològica per tal que sortís la de la meva ciutat i he provat a introduir tasques personals.
A continuació posaré l'enllaç del meu compte de Netvibes perquè ho pugueu veure:
http://www.netvibes.com/privatepage/1#Internet

                                                               Logotip de Netvibes
                                 Imatge extreta de: http://www.fotosdigitalesgratis.com/fotos-rubro/index.php?pagina=7&Tag=&Rubro=4

Webgrafia: http://es.wikipedia.org/wiki/Netvibes
http://es.wikipedia.org/wiki/RSS
http://www.rss.nom.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada