dissabte, 28 de setembre del 2013

L'expressió plàstica i la creativitat



A les classes de plàstica estem treballant la importància de fomentar la lliure expressió i la creativitat als infants.  És important que els nens i nenes aprenguin a prendre decisions per sí mateixos, i a descobrir l’entorn al seu ritme. 
Hem estat estudiant l’evolució de la figura de l’artista al llarg de la història i els canvis que van sorgint a la seva obra.
També hem analitzat com s’han anat modificant els objectius, els continguts i la metodologia a les classes d’educació visual i plàstica. En un principi el mestre marcava a cada moment allò que l’alumne havia de fer i per tant el infant només es limitava a copiar. Amb el pas dels anys, gràcies a pedagogs i psicòlegs com: Rousseau, Pestalozzi, Friedrich Fröbel, Maria Motessori, John Dewey..., que van estudiar la importància d’utilitzar el dibuix a l’aprenentatge s'ha canviat la concepció general. Actualment, a les classes de visual i plàstica, s’intenta que els alumnes, mitjançant el dibuix, expressin lliurement la seva percepció de l'entorn i gaudeixin descobrint noves experiències.  
A continuació he penjat un vídeo que mostra una activitat de plàstica realitzada a una escola amb infants d’entre 2 i 3 anys. Els mestres ofereixen als alumnes una gran varietat de materials i pintures de diferents colors. Els nens i nenes trien el material que volen utilitzar.
Considero que aquet vídeo representa un clar exemple del que hem estat treballant a classe i de les ganes dels infants a provar-ho tot i descobrir experiències noves utilitzant la imaginació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada