dimecres, 23 d’octubre del 2013

Ensenyar ǂ Aprendre

El dijous 10 d'octubre, al seminari vam estar parlant sobre les diferències entre educar i ensenyar. Vam dir que educar vol dir formar persones que siguin capaces de viure en societat. És a dir, que puguin ser autònoms i responsables, que coneguin i interpretin el seu entorn per tal de poder desenvolupar-se i que siguin crítics, autocrítics i amb capacitat d’anar-se transformant.
L’acció d’ensenyar té com a objectiu principal comunicar coneixements relacionats amb diferents àmbits, les llengües, la ciència, l’art... Per transmetre aquests coneixements es fa mitjançant les lliçons, explicacions, demostracions o fent-li realitzar exercicis pràctics.
Reflexionant sobre aquests dos aspectes, educar i ensenyar pot aparèixer una tercera qüestió, aprendre. Buscant aquest concepte he trobat un acudit del professor John Nisbert, autor d’un dels Best seller sobre el tema Estrategias de aprendizaje. En l’acudit distingeix molt clarament els dos conceptes ensenyar i aprendre. A l’hora d’ensenyar s’ha de tenir molt present la persona a la que vols comunicar els coneixements, la seva edat, la seva capacitat, el seu caràcter...
En definitiva, crec que s’ha de tenir ben clar que: Ensenyar ǂ Aprendre.

                                                 Diari d'una mestra d'Infantil

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada