diumenge, 27 d’octubre del 2013

Jocs cooperatius

A la classe d'educació física vam estar parlant de la importància dels jocs cooperatius. És una manera atractiva de fomentar la participació de nens i joves en jocs diversos i de crear un bon clima entre ells. En aquest tipus de joc s'evita la competició i la participació en condicions d'inferioritat. Al disminuir la competitivitat atraiem més la participació de tots i fomentem el treball en equips. També, permet treballar valors com la solidaritat i la igualtat, ja que sense aquestes dues premisses, les activitats cooperatives no funcionen.

El paracaigudes

Per treballar aquest tipus de joc vam utilitzar el paracaigudes, és un estri fantàstic per fomentar els jocs cooperatius, ja que no funciona si tots no treballem en la mateixa direcció.
A continuació posaré un vídeo dels diferents jocs que es poden fer amb el paracaigudes, molts d'aquests són als que nosaltres vam jugar a la classe d'educació física.





En el joc en que tots els nens i nenes és fiquen dintre del paracaigudes es crea un espai molt íntim idoni per parlar amb els infants i que expliquin com es senten.




Webgrafia:
http://www2.peretarres.org/campanyamcec0203/d1_jocs.html
http://www.solidaries.org/index.php
http://jocs.org/2011/11/06/jocs-amb-paracaigudes/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada